Leo börjar bli bättre

Idag börjar Leo bli bättre, febern har nu gått ner till 37.8 så han är nästan feberfri nu. Han vaknade en gång inatt,  då fick han alvedon, ny blöja och välling sen så somnade han om igen och sov till kl 7.00.
Då steg vi upp, läste bla. boken han fick av Seth i doppresent och sedan fick han bada i sin blåa balja. Efter det vart han hyfsat trött så jag la honom i vagnen och tog en promenad. Tyckte att det såg kallt och hurrvit ut ute när man stod inne och kollade ut genom fönstret men det var riktigt härligt promenadväder.

Ikväll ska André vara hemma med Leo då jag ska följa Fatto och Zarah på stan. Det ä kvällsöppet på stan iafton, måste bara komma ihåg att klippa ut alla kuponger från Norran ifall man skulle hitta något. Får väl se om vi fyndar något.


Besök på akuten

Vi har nu kommit hem från akuten där vi fick tillbringa nästan 4 timmar med lille Leo. I eftermiddags så tyckte jag att han började se allt mer och mer hängig ut så jag provade febern igen och då hade tempen stigit till 40.2 grader! Jag gav honom alvedon och efter en halv timme så var den nere på 39.6, vart lite lugnare då det gick åt rätt håll. Men sedan efter 2 och en halv timme till så var tempen uppe på 40 grader igen. Jag ringde till mamma och frågade vad vi skulle göra, hon tyckte vi skulle ringa till sjukvårdsupplysningen. Sagt och gjort och kvinnan som svarade tyckte att vi skulle åka in och be dom kolla på honom.

När vi kom dit  fick vi sitta en stund i väntrummet. Det var 2 stycken före oss i kön, en kille som hade spelat basket som skadat handleden och en gammal tant, har ingen aning om vad det kunde vara för fel på henne då hon såg rätt pigg ut.

Äntligen var det våran tur att få träffa sköterskan Kurt. Han frågade hur det stod till och fyllde i en journal. Sen var det bara att sätta sig i väntrummet igen och vänta tills doktorn ropade upp oss. Leo började bli trött, det var ju läggdax för honom då. Han somnade lagomt tills vi blev uppropade. Vi fick väcka honom för dom skulle ta en snabbsänka på honom, ett sånt där ont stick i fingret och fyllde ett litet rör med blod. Och gissa om han grät stackarn. Och inte fick han nåt barnplåster heller med bamse eller nån annan rolig figur på utan bara ett sånt där tråkigt brunt ett.
Efter en stund kom sköterskan tillbaka och sa att värdet låg lite högt (alltså så har han ett virus i kroppen) och att dom ville ha ett urinprov också. Hon tejpade fast en påse över snoppen på Leo och sa att vi skulle se till att han kissade. Och det gjorde han rätt snabbt, men vart tog sköterskan vägen?? Vi väntade och väntade men hon kom inte. När André gick ut i korridoren för att hitta någonstans att skölja av Leos tutte som åkt ner (på det skitiga!) golvet så såg han ett gäng sköterskor som stod och pratade och skrattade gott. André kom tillbaka med tutten till Leo som börjat bli hyfsat less på att ligga där med en fasttejpad påse. Han gick ut i korridoren igen för att hämta sköterskan men då var alla försvunna. Tiden gick och ingen kom så jag gick en tur för att kolla om jag såg någon men inte. Efter nästan 1 timme så kom en läkare in och undrade varför dom inte hade fått något urinprov.
-Ja Leo har varit klar sen ett bra tag, sa vi.
-Okej, jag ska be att någon kommer in och hämtar det då, sa han.
Efter en stund kom en ny sköterska in och tog hand om urinprovet.

Provet var negativt, men dom skulle skicka det på odling också så om en vecka ungefär får vi veta om det visar något på det.

Läkaren kom in och lyssnade på Leos hjärta och lungor, det lät bra och han tyckte att vi kunde åka hem.
Om Leo skulle börja matvägra, inte få i sig nån vätska, bli hängig eller inte kissa så skulle vi komma tillbaka.
-Akuten är ju alltid öppen eller så tar ju vårdcentralen också emot er om det skulle vara något , sa han.
-Jo, där har jag varit idag, sa jag och berättade att den sköterskan sa att vi inte skulle ge honom nån alvedon.
-Varför inte då?! Vem var det som sa det, undrade han.
-Jag kommer inte ihåg vad hon hette sa jag.
-Det rådet har då jag aldrig gett någon, det var det dummaste tyckte han.
Så vem ska man lyssna på?? Jag tror att jag håller med läkaren på akuten.

Nu ligger Leo i sin säng och sover så jag får nog gå och lägga mig jag också nu så jag hinner sova en stund innan han vaknar.
Godnatt!

Bilder från huset

Nu är garderoben i hallen monterad, lampan i badrummet uppsatt. Det händer lite grann då och då.

Så här såg det ut innan vi fått upp garderoben
image162

Och så här sedan. Nu skulle jag vilja måla dörren vit också, tror att det skulle bli snyggt.

image163

Nu fattas det golvlister och taklister, krokarna till jackorna ska borras upp och lite mer småtjafs.

Badrummet är snart klart. Vi väntar på att rörmokaren ska komma en sista gång och koppla in handdukstorken/elementet. Måste hitta några snygga krokar som handdukarna ska hängas på, duschpersiennen ska monteras i taket, spegeln ska sättas upp, plus lite mer småfix.

Så här ser det ut just nu..

image164

image165

Vårdcentralen

Idag gick jag till vårdcentralen för att få träffa nån läkare då Leo fortfarande har feber. Imorse så var tempen uppe på 39.3 grader. Sköterskan sa att eftersom han verkar vara pigg och med så tyckte hon att vi ska låta honom ha feber så viruset försvinner. Vi ska inte ge honom alvedon så länge han är så pass pigg som han är ändå. Det viktiga är att få i honom vätska och kolla blöjan att han kissar, då är det ingen fara sa hon. Så det är bara hoppas att det går över snart.

Helgen...

I helgen har vi haft sjukstuga här hemma. André började sitt nya jobb i Måndags och klarade sig i 2 dagar innan han blev sjuk. På en ny förskola och nya baciller så var det väl ganska så väntat, han var hemma från jobbet Torsdag och Fredag. Feber, ont i huvudet och halsen, snorig och hosta.
När Leo på Fredagskväll började nysa och det rann snor provade vi febern på honom. Tyckte att han kändes lite varm så visade det sig att han oxå hade feber, 39 grader! Alvedon fick han på en gång och det är tur att han tycker om vatten så det är inga problem att få i honom vätska.
Natten till lördag så sov han inte mycket, jag var hyfsat trött på morgonen så André tog honom så jag fick sova ett tag, det var skönt.
Febern har hållit i enda tills idag då han var feberfri på eftermiddagen utan alvedon i kroppen. Men nu ikväll när vi provade igen så har han 38.9 grader igen. Hoppas att det går över för honom snart, stackars lille Leo. Fast man märker inte så mycket på honom att han är sjuk, han kryper och klättrar på som vanligt. Han har nästan lärt sig att säga Gris oxå!! Det som är jobbigt för honom är när han ska sova och det är tätt i näsan så han måste andas genom munnen istället. Näsdroppar är ingen hit för honom, det är en kamp att ge honom det men det går. Själv så har jag haft lite ont i halsen, har på gränsen till feber ikväll, ont i huvudet och ryggen är inte att leka med, den värker och har sig. Hoppas bara att jag klarar mig då André ska på jobbet imorgon, det skulle vara tungt att själv vara sjuk och ta hand om en sjuk son också.

image161

Inte nog med att vi är förkylda... Igår beställde jag & André pizza från pizzerian närmast oss (behöver inte skriva vilken). Efter en stund när vi hade ätit klart så fick jag ont i magen och började må lite illa, André kände likadant. Då var det bara att gå på toa och kräkas, André först och sen blev det min tur. André tog en promenad med Leo i vagnen idag till pizzerian för att berätta vad som hänt. Dom blev chockade och skulle kolla upp vad det kan ha varit som orsakade detta. Vi fick pengarna tillbaka och så sa pizzakillen:
-Ja ni kanske inte är så sugna på pizza just nu men vi bjuder er på nästa pizza.
Tack men nej tack, det känns inte så lockande just nu iallafall...

Kalas

I Söndags var det mammas födelsedag, så jag och Leo åkte dit efter att vi hade varit och badat, på kalas. God mat och mumsig gräddtårta fick vi.

Seth tyckte om det prassliga papperet och snöret från mammas paket. Han vart helt galen, smakade, prasslade och lät. Leo satt mittemot Seth och bara stirrade och det såg verkligen ut som om han tänkte "vad har jag för kusin, vad gör han är han helt galen?" Tydligen så var jag och Frida likadana som våra barn när vi var små sa mamma. Frida hittade på lite hyss och jag bara tittade på. 

image157

image158

image159

Leo var inte lika förtjust i det...

image160

Lite bilder

image154
Leo gillar att dra sig upp ståendes i spjälsängen. 


             
Bilder från senaste mammaträffen, denna gången var vi hemma hos Fatto och Zarah. 

image155
Här läser André ur sin bok för Leo. Leo är helt galen i böcker, men det är bara böcker med hårda pärmar som är intressant. Aftonbladet gillar han också, speciellt den rosa sportdelen.

image156
Besök hos en glad Zarah.

Leo 6 månader

image150

Våran lilla bubbe har blivit 6 månader nu. Det har gått hur fort som helst, varken jag eller André kan riktigt förstå det. Nu förstår jag vad alla menar när dom säger att tiden går fort när man har barn. 

Fortsätter öva

image146

image147

image149

image148

Idag provade Leo ställa sig upp med hjälp av gåstolen. Å se så lycklig han blev när han klarade det!! Han har spanat in kusinen tror jag....

Han stod, han kröp....

image138

Igår hände det en del för Leo. På morgonen så lyckades han dra sig upp med hjälp av hans matstol. Jag missade tyvärr detta då jag var i tvättstugan och skulle starta tvättmaskinen. Det gick tydligen väldigt smidigt sa André. Först så drog han sig upp så han satt på knä, sedan drog han fram ett ben och satte foten i golvet sedan likadant med andra benet. Sen stod han helt plötsligt upp. André var beredd att ta emot honom då han inte har så bra balans.

Efter det så åkte vi till mitt jobb där vi inhandlade en hjälm åt Leo. Om han nu ska börja dra sig upp så kan det vara bra att ha en sådan kanske.

image139

Sedan kom Kristoffer, Fatto och Zarah och hämtade mig och Leo, för att sedan åka vidare till babysimmet. André åkte iväg till Robertsfors där dom hade träningsmatch i fotboll mot Ljusvattnet.
Babysimmet gick bra igår oxå, Leo plaskade och sparkade på hela tiden så han var helt slut efteråt. 

Efter badet så följde jag och Leo med hem till Zarah med familj. Och när jag sätter ner Leo på golvet så kryper Leo!! Inte så många "steg" men en liten bit fram kom han iallafall. Lektionerna av Seth gav nog resultat?!
Jag missade när han ställde sig upp och André missade när han kröp, undrar vem som får se när han går första gången?

image140

image145

Ser ni ekorren uppe på snöhögen? Det är vårt kvartersdjur.

Uppdatering...

Leo fortsätter öva på att krypa. Han har inte riktigt kommit på hur man ska göra, men han börjar bli hyfsat snabb på att dra sig framåt och gärna runt, runt i cirklar för att kolla läget på grejer runtomkring. Bordsbenen i vardagsrummet gillar han också. Dom verkar vara jättegoda då han gärna smakar på dom. Vi har sagt åt honom att så där får man inte göra ute när det är kallt, fråga moster Frida hur det kan gå då...
Det ser rätt roligt ut när tungan går i munnen på honom.

image132

image133

image134

Här (på bilden ovan) tog Leo en paus och kollade på TV en stund.


För en tid sedan hade vi tjejer (jag, Josse, Frida och mamma) bestämt att vi skulle åka och shoppa tillsammans. Det var tänkt att Patrick skulle ta med Seth till Malå i Lördags så då bokade vi in shoppingen då. Men det blev varken någon Malåresa för Patrick och Seth eller shopping för Frida då dom blev sjuka hela familjen, ja alla utom Tilde då. Men vi andra åkte iväg, till Piteå bar det av. En mycket trevlig dag tillsammans med storasyster och mamma. Vi får göra om det snart så Frida också kan vara med. Vad sägs om en Ikea-resa då?? 

När jag kom hem så var jag hyfsat trött. Jag gick för att natta Leo vid 8-tiden men det slutade med att jag också somnade. André började undra vart jag hade tagit vägen efter en stund. Han kollade in i sovrummet och där låg jag och Leo och sov så gott. Efter ytterligare ett tag så hade tydligen André frågat om jag inte skulle kliva upp men jag hade då svarat -Nää. Så så roligt hade André på Lördagkväll, han fick roa sig själv så gott det gick då han inte var trött och ville lägga sig.

På tal om nattning.... Jag och André hade tidigare förra veckan pratat om att vi måste ändra på Leos sovtider, att vi skulle försöka börja lägga honom tidigare för natten. Leo måste ha lyssnat på oss och vara en väldigt lydig liten pojke då han den kvällen somnade kl 20 och vaknade inte förrän kl 1.30, åt och somnade om igen. I vanliga fall så skulle han bara ha sovit en halv timme och sen sonmat nångång vid 22-23 tiden för natten. Det var bara så komiskt att han ändrade på sina sovrutiner självmant och att har fortsatt med samma tid än så länge iallafall.

I Söndags kom moster Josse förbi en stund och lekte med Leo. Sedan blev det sovtajm en stund så han skulle vara pigg till babysimmet. Det gick betydligt bättre denna gång på badet. Nu plaskar Leo och har det roligt i bassängen så det känns bra. 

image131
Här hoppar Leo och tränar Josses armar i hans nya mössa som jag fyndade i Piteå.

Idag så fick vi besök av moster Frida, kusin Seth och lilla Tilde. Seth visade Leo hur man gör när man kryper men det gick inge vidare för Leo ändå. Kanske att Leo får en till lektion imorgon när vi ska åka till mammaträffen i Ersmark, vilket ska bli kul!! Efter besöket i Ersmark bär det av till vårdcentralen då Leo ska få sin andra spruta i låret. Huvva, jag som inte gillar sprutor.

image135
Då man är liten (mindre) får man passa sig för dom stora grabbarna, annars så kan man få en högerfot i huvudet...

Vi köpte jordgubbar idag som vi åt med vaniljglass och chokladsås, mums! Kan det inte bli sommar snart??

image136 

image137

Tårta hos farfar

Jag, Leo, mamma och pappa var ikväll förbi farfar för att gratta honom på födelsedagen, 83 år fyller han. Vi köpte med oss tårta och godis och fick oss en kaffetår till det. Farfar busade med Leo så Leo skrattade gott, det var verkligen härligt att se.

image129

image130

Här leker farfar och Leo.

Leo läser

image126

image127

image128

Senaste dagarna...

Nu när bloggen äntligen är igång igen så blir det lite att skriva om.

I Fredags var vi systrar och barn på besök hos mor & far. Josse skulle bada Leo lite med det vart ingen hit då han var väldigt nära på att börja gråta då hon doppade ner hans fötter i vattnet, så för Leo blev det inge bad. Undrar om det blir samma reaktion när vi ska på babysimmet på Söndag igen...? Seth däremot tyckte det var jätte roligt att plaska i vattnet. Men inte alls nå kul när han lyftes upp och det var färdigbadat.

                           
Åhh så skönt...         Det är kul                   Leo tittar på                Snygg frilla            Vill inte sluta
                                    att plaska                                                                                            bada

Seth hade även väldigt roligt med mormor när dom lånade Leos lilla fotboll som dom rullade mellan varandra...

             


I Lördags åkte jag, André och Leo och hälsade på en lite kille (och hans föräldrar förstås). Endast 8 dagar gammal var han då. Det är sjukt att man redan har glömt när Leo var så liten fast det bara har gått 5 och en halv månad.

På kvällen var vi bjudna till grannarna på middag. Grillat blev det, med potatisgratäng, sallad, såser och vitlöksbröd, åsså vin eller öl till det. Hur gott som helst! Nu längtar man ännu mer till sommaren då man kan sitta ute och äta grillat på kvällarna.
Efter maten blev det cheesecake och kaffe till efterätt. Mums! En mycket trevlig kväll med god mat och dryck, trevligt sällskap och kortspel!

image107

Här sitter Leo i saccosäcken och njuter framför brasan.

             

Vi har även möblerat om lite i vardagsrummet och fått upp tavellister och tavlor, äntligen. Det har känts väldigt tomt på väggarna tidigare, speciellt då man är hemma varje dag. André hade inte tänkt på det sa han men det kanske blir så när man jobbar på dagarna och inte ser det hela tiden. Vi satt även upp en spotlampa under trappan.

        

Leo har även börjat träna på att krypa. Nu tar han sig upp på knäna och gungar lite fram och tillbaka, det är nog inte så länge kvar innan han kryper med en väldig fart. Leo fick även besök av Zarah i Måndagskväll.

                              
                

Igår följde vi Zarah och Fatto på vårdcentralen, för att kolla barnas nya vikt och längd. Leo väger nu 7710 g och är 69 cm lång. Inte så långt efter kusin Seths längd. Efter det så åkte vi till Stigs och åt lunch, en god kycklingsallad och så en chokladboll efter det. Sedan gick vi på stan en stund där jag bla köpte en glass strut till Leo. En glassstrut med chokladsmak och blandströssel på (den innehåller även en bjällra).


RSS 2.0