Feberkramp

I Torsdags ca kl 10.40 fick jag telefonsamtal på jobbet från dagis. En av dagisfröknarna berättade att Leo hade börjat krampa och att dom hade ringt ambulansen. Jag kastade mig på cykeln och svor då växlarna hade fryst och det gick bara att ha inne första växeln. Det är rätt irriterande då man har bråttom och det lutar lite nedför, fick trampa väldigt fort för att få upp ännu mer fart. Jag hann även ringa till André och berätta vad som hade hänt.

När jag äntligen kom fram till dagis så hade ambulansen just anlänt, Leo stod på alla fyra på en bänk i hallen och krampade. Han fick medicin mot krampen och alvedon och sedan packade vi in oss i ambulansen och åkte iväg. När vi kom fram till på akuten så visade tempen 39,4 grader, stackars Leo! Han fick en till alvedon och började så smått att öppna ögonen och bli kontaktbar. Den här feberkrampen höll i sig längre än den första, riktigt otäckt var det att se.

Vi blev sedan transporterade vidare till Barnavdelningen och till ett rum som vi absolut inte fick lämna. Alla isoleringsrum var upptagna så vi fick denna gången ett "vanligt" rum med egen toa, 2 sängar, en pinnstol, bord, fotölj, och tv med video och dvd-spelare!

Leo var trött efter krampen och krampmedicinen så han sov ett tag sedan kom en sköterska in för att ta ett blodprov. Sedan var det läkarens tur att komma in, kolla öronen och klämma och känna lite. Hon frågade också vad och hur det hade gått till.

Sen var det en lååång väntan på nästa rond. Det lät på sköterskorna att vi skulle få åka hem på eftermiddagen men timmarna gick och ingen läkarrond. Leo började bli trött där vid 19.30 tiden så vi bad om att få varmvatten så vi kunde göra välling till honom. Vi bestämde oss då för att stanna under natten då Leo höll på att somna, det var kallt ute och ingen rond ännu. Leo blev lite vinglig av sig på kvällen så det kändes bra att stanna om det skulle hända något också. Men rastlös var man, vi somnade fort.

På Fredag fm fick vi åka hem. Vi åkte och handlade lite och sedan hem. Leo har varit pigg, sprungit och hoppat runt. Det enda som varit mindre bra är väl magen hans, lös i magen.

Igår morse packade André tränings-trunken för en dag i Burträsk (fotbollscup). Jag och André diskuterade om han verkligen skulle åka då vi var osäkra på om det var någon magsjukevariant Leo hade dragit på sig. André ringde och sa att han inte skulle med och det var tur för det gick inte så lång stund innan han hade åkt dit på magsjuka.

Själv har jag haft lite ont i magen och värk i ryggen men inget mer. Nu är familjen så gott som frisk igen, lite slöa bara. Men Söndagar är väl till för att slappa på ?!

 

Superman!!


Leo i "deths" coola dräkt

Imorse tog jag och Leo en sväng ut till Ers för att hänga med "deth" (=Seth), Frida, Patrik och Tilde. Vi började att tigga till oss lite frukost då jag var tvungna att väcka Leo imorse klockan 7 så vi skulle hinna skjutsa A till jobbet (typiskt att Leo sover en längre stund då han i vanliga fall vaknar innan 7).

Lek, bus, lunch och lite filmklipp hanns med innan vi åkte hem för att sova en stund (Leo somnade fort i bilen men vaknade lika fort när jag bar in honom och ville inte fortsätta sova sen).

En trevlig förmiddag, tack ska ni ha!


Ny soffa var det här...

..och så här ser den ut.Leo var inte så nöjd i morse när han kom ner och fick se att den gamla soffan var plaserad under trappen och att hans tv-pall var flyttad. Han visade noga vart pallen skulle stå, satte händerna i midjan, skakade på huvudet och sedan kom ett -åhhh!

Nu har han godkänt den nya soffan, pallen har han inte kommenterat nå mer så jag antar att han godkänt även det än så långe iallafall...


RSS 2.0