Leo har varit sjuk igen

I Måndags fick Leo feber igen. Tempen har varit uppe på 39.8 och magen har inte varit så rolig heller. Han har inte varit så matfrisk men välling har gått rätt bra att få i honom. I eftermiddags blev han feberfri så jag hoppas att det ska gå bättre med maten snart igen.

I Tisdags fick han bada i badkaret med sina nya badleksaker, fast ringarna som han haft innan var roligare än dom gulliga små djuren....

   

Igår kom Fadder Per på besök med presenter till Leo:

         

Nu är Leo redo för Fotbolls-EM! Leo hälsar och tackar Per!

Idag fick vi även besök från BVC, Gun kom och gjorde 8-månaders testet på Leo (fast han bara är 7 ½ månad nu). Hon höll i en röd pinne som hon förde framför honom, till höger och vänster, upp och ner för att se om han följde med blicken vilket han gjorde. Hon kollade även hörseln då hon hade små bjällror i hennes händer och skulle se om Leo vände sig åt det håll det lät ,vilket han också klarade. Så testet gick bra, han fick klart godkänt!

Seth, här är dina nya skor!



Här är en bild på dina skor seth, som vi fyndade i Skelleftehamn i måndags till dig. Du får dom nästa gång vi träffs! Leo fick likadana så vi kanske ska ta och märka dom?

Leo fick ett till par också som blinkar när man sätter ner hälen.


Mammaträff, Besök av Sixten mm

I Torsdags var vi till Therese och hennes dotter Nova och hälsade på. Alla mammor och barn från föräldragruppen var där, så totalt var vi 20 personer (10 mammor och 10 barn). Therese bjöd på supergott fika, ananaspaj och dajmtårta med glass och kaffe till. Leo prövad Novas hoppgunga, vilket han verkade tycka var rolig och det var tur. Då kunde jag fika i hyfsad lugn och ro, annars så måste man hålla koll på honom hela tiden då han kryper omkring och ska ställa sig upp överallt.

                 

I Fredagskväll kom Anna, Henrik och Sixten förbi. Leo såg så stor ut  i jämförelse med Sixten, okej det skiljer 5 månader så då är det väl inte så konstigt.


Här är pappa Henrik med sonen Sixten i knät.

I Lördags så åkte jag, mamma och systrarna till Haparanda och Ikea. Det blev shoppat lite grann men bara smågrejer för min del denna gång. Det gick fort att gå igenom Ikea när man har Josse med, hon är rätt så snabb. När jag och André är på Ikea är vi där från då dom öppnar till dom stänger. Bilen blev iallafall fulllastad med prylar och vi hade en mycket trevlig dag.

André och Leo följde Maggan och Gunnar upp till Granbergsträsk för att hälsa på Andrés mormor och moster och hennes man. Dessa bilder hittade jag i kameran från deras dag:

                       

Dom hade haft en trevlig dag där uppe. Leo sov gott i vagnen när dom var ute  på promenad. Det måsta vara den friska luften som gör att han sover så gott (?), det var där han sov en hel natt först gången när han var ca 1 månad gammal.

I söndags kom mamma,pappa och lillebror på middag. Vi satt ute på altanen och åt grillat, mums va gott det var!
Leo fick spagetti och köttfärssås, en av hans favorit.

       

Besök hos mormor och morfar

I eftermiddags åkte jag och Leo till mormor och morfar och hälsade på. Där var även Frida, Seth och Tilde på besök.

image221

Seth och Leo tömmer ut alla leksaker ur lekkorgen.

Invigning av badkaret

Ikväll tog jag och Leo första badet i vårt badkar. André satt på en pall bredvid beredd med en handduk när Leo skulle upp. Det var väl hyfsat skönt då jag gärna vill ha vattnet ganska så varm då jag badar men det skulle nog inte Leo tycka om.
Leo plaskade på och lekte med den gula ankan och några plastringar som flöt omkring på vattnet, det verkade som om han hade skoj. Vällingen åt han upp fort efter badet och det tog inte många sekunder innan han somnade.
Rörmokaren har förresten varit förbi och installerat handdukstorken/elementet så nu är allt sånt klart!

Nu ska jag och André ta oss något att fika, sedan blir det kanske att kolla igenom ikeakatalogen och se vad jag ska handla på Lördag då jag, mamma och systrarna åker upp till Haparanda för en dag på Ikea!!

Badrummet

I eftermiddags fick André ett il och fortsatte med badrummet. Nu går det äntligen bada och duscha där! Duschpersiennen sattes upp, spegeln likaså, två handtag ev tre skruvades fast (måste köpa fler på Ikea då det fattas ett), röret från badkaret ner i golvbrunnen blev fixat och det har dammsugits och skurats. Nu väntar vi på rörmokaren som ska komma en sista gång för att koppla in handdukstorken/elementet och på elektrikern som ska koppla in lamporna i spegeln. Annars så är det krokar till handdukarna som ska inhandlas och sättas fast, handdukar har vi köpt så dom ligger och väntar på att få hängas upp.

                    

Duschpersiennen verkar väldigt smart tyckte vi då man hissar ner den när man duschar och sedan drar upp den när man är färdig. Då är det inget som är  i vägen, och vi slapp borra i kaklet som vi annars var tvungna att göra om vi skulle haft ett hederligt duschdrapperi istället. Vi får väl se om vi tycker att det var lika smart och praktiskt som vi trodde då vi har provat det....

Leos första diplom


image214

Idag fick Leo sitt första diplom, det var avslutning på babysimmet idag.
Jag vågade till och med dyka med Leo idag, men inte fick han vara så länge under vattnet inte för lite otäckt är det tycker jag. Men Leo verkar inte bry sig så mycket.
Han övade också på att hitta balansen i badringen och så fick han testa hur en flytväst fungerar.

      

För det är ingen vanlig dag....

...för det är Leos 7 månadersdag, Hurra, Hurra, Hurra!

image213

Skura?

Leo ligger och sover, André är på fotbollsträning och jag bara slappar, skönt! Jag borde ta och skura golven men jag känner inte för det ikväll heller (vet inte hur många dagar jag har skjutit på det nu...) Jag tror nog att jag tar mig en bit kladdkaka som jag bakade tidigare ikväll, lägger mig i soffan och slötitta på tv istället, det låter mycket roligare. Skura kan jag göra nån annan dag.

Besök i Ersmark

Idag var jag och Leo på vårdcentralen tillsammans med Fatto och Zarah för att kolla barnens nya vikt och längd. Leos nya matchvikt ligger nu på 8515 gr och hans nya längd är 70.5 cm, han följer sina kurvor galant.

Efter det så åkte vi vidare till Ersmark för att träffa syrran och Seth och hans kompisar. På Tisdagar så träffas dom i kyrkan, barnen leker och föräldrarna pratar om allt mellan himmel och jord och fikar förstås, det hör liksom till. Kan det kanske vara därför som magen aldrig försvinner???

Seth spanade bla in leklådan och till slut så fick han en väldig närbild av botten på den......som tur var så gick det bra.

image199

image200

                    

                    

      

Det var en trevlig dag i Ersmark. Frida, ni kanske ska hänga på på Torsdag till Morö Backe kyrkan?


Hämtning av Leo

Strax efter kl 13 var vi ute i stugan för att hämta Leo, han hade just ätit lunch när vi kom och var redo för badet.
Det hade gått bra sa mamma, Leo hade skött sig. Han hade somnat vid 21.30, vaknade till vid 1.30 och ville inte ligga i resesängen och sova längre. Han fick då ligga bredvid mamma i hennes säng och Leo sov enda till kl 7.30.
Det var skönt att höra att det gått bra och det var skönt att hämta honom då vi har saknat honom, det var rätt så tomt utan honom igår.

Så här glad var han i bilen på väg till badet
image195

image196

Ser ni hans små tänder som börjat komma fram?

Badet gick också bra. Han fick bla prova att dyka under vattnet. André fick sköta det eftersom jag tycker att det är lite otäckt när han är under vattnet. Det var inga problem för Leo, det klarade han av galant!

Nu ligger Leo och sover i sin säng, undrar när han ska vakna inatt??

image198 

Natten

Jag somnade vid 22-tiden i soffan igår kväll, hur skönt som helst. Jag vaknade till nångång då och då och tyckte jag hörde Leo som hade vaknat, så som det brukar vara. Men just ja, han är ju inte hemma kom jag på och så somna jag om.
Undrar hur Leo har sovit inatt? Vi sa det igår jag och André, att han har nog sovit gott där ute på Torpet. Han brukar sova bra när man har varit utanför stan och sovit över någonstans. Som i Granbergsträsk och i Åsträsk tex. Vi får kanske ta och flytta ut i skogen nånstans....
Jag vaknade kvart i tio imorse, André ligger och sover fortfarande. Men snart måste jag gå och väcka honom då vi måste hinna äta frukost, packa badgrejerna och hämta Leo innan babysimmet börjar.

Besök i lekparken och en pigg Leo

Igår for vi iväg till lekparken vid Alhemsskolan. Solen sken men även lite kalla vindar kom ibland. Leo hade kul (hoppas jag?!) då han gungade, åkte rutschkana och promenerade omkring lite grann.
Anna hade packat fikaväskan med kaffe, saft och jättegoda bullar, det satt inte fel direkt.

image187
 
Tilda öppnade kiosken där en glass kostade 140 kr och snus 5 kr....

                     


image192

Efter 1.5 timme i lekparken gick jag och Leo till Mormor och Morfar och hälsade på, där även Seth var. Efter middagen gick vi ut till gungorna och rutschkanan utanför lägenheten. Moster Josse kom också förbi efter ett pass på bodaborg.

image193

image194 


Leo blev så trött så han somnade i mitt knä när vi gungade. Jag la honom i vagnen och traskade hemåt. Jag var helt säker på att han skulle vakna när jag sedan skulle flytta över honom till hans spjälsäng men inte. Han sov så gott, då iallafall....
Han vaknade kl 3.00 och var pigg som en mört vilket varken jag eller André var just då. Försökte få honom att somna igen men det gick inte så bra. Jag tyckte han kändes lite varm så jag provade febern på honom, å visst hade jag rätt, 38.2 låg tempen på då. Tror att det hänger ihop med tänderna som börjat komma fram? Jag gick och hämtade alvedon, den flytande med skogsbärsmak. Mätte upp och hällde över på en sked och in i mun på Leo. Han började hosta och sen kom en maffig kräkstråle ut. Det sprutade rakt ut och ner på min madrass och kudde och på han själv så klart. Då var det bara att stiga upp och tvätta av honom, byta sängkläder, kasta in kudden i tvättmaskinen och sen försöka sova igen. Men Leo var fortfarande inte så peppad på att sova, han ville fortfarande upp och leka. Vid halv åtta steg André upp med Leo, då låg jag kvar en stund och vilade.

Sen upp och in i duschen, packa Leos grejer för en dag med mormor och morfar ute i stugan. Jag och André skulle på vårmässan och kände inte för att dra barnvagn där så då fick han åka ut till Torpet en stund.
Då, i bilen på väg ut till stugan så somnade Leo. Klockan var då 9.30, han hade alltså varit vaken från kl 3.00!!
Men inte blev det nån lång sovstund, ca 15 minuter (han vaknade när vi var framme i stugan).

Vi lämnade över Leo och åkte in mot stan igen. Vilken besvikelse vårmässan var, det var inte mycket där som var intressant. Det enda vi köpte var lunch, en påse varma chips och en kaffetår.

Vi åkte hem och slappade ett litet tag innan jag tog bilen ut till stugan för att hämta Leo. André stannade hemma för att förbereda inför seriepremiären, match mot Kaif.

Leo hade just vaknat när jag kom fram. Han hade då sovit 3.5 timme ute i vagnen. Han var trött stackarn. Jag värmde lite mat åt honom som han inte var så jätteintresserad av. Satte oss i bilen och begav oss till Ske-hamn för att se fotbollsmatchen. Vi stannade och såg första halvlek sedan begav vi oss, dels så vart det rätt kallt och så gick det inte så bra för Örnvingen. Så vi satte oss i bilen igen och körde hem till Moröbacke för att hämta resesängen, lite mer blöjor och mer mat till Leo. Mamma och pappa hade erbjudit sig att ta Leo till imorgon och det tackade vi inte nej till då vi båda är rätt trötta. Första natten utan Leo blir det. Det känns konstigt och tomt utan honom men jag hoppas att vi kan sova litegrann inatt ändå. 

När mamma, pappa, Leo och Tilde åkte iväg så började jag fundera på vad jag skulle hitta på. Började tänka på allt som borde göras här hemma. Kanske ska jag måla taket på övervåningen ett varv till, storstäda nedervåningen, rensa garderoben, tvätta  eller så....
Nää när André kom hem så bestämde vi att vi skulle ta en myskväll, bara slappa och ha det skönt. Vi for iväg och köpte mat och Lördagsgodis. När vi kom hem så åkte mjukisbyxorna på och middagen blev serverad framför tv:n.
Vi har just ätit färdigt och man känner sig rätt mätt (nästintill proppmätt) och hyfsat trött. Jag tror nog inte jag kommer lyckas vara vaken så länge till, det blir nog en rätt tidig kväll ikväll om jag känner mig rätt.

Imorgon åker vi och hämtar Leo vid 13-tiden så det blir en rejäl sovmorgon för oss, om vi nu kan sova.....

Gårdagen

Igår var vi på öppna förskolan tillsammans med 4 st från föräldragruppen. Barnen lekte, eller lekte och lekte. Vet inte om man kan kalla det de. Leo är näst äldst, det är han som rör sig mest, han kryper och ska klättra på allt och alla. Dom andra ligger så snällt där dom blir lagda, vänder sig på mage och biter på nån leksak. Men det är nog inte så långt bort innan det är full rulle på dom också.

Här är Leos favoritleksak på kyrkan. Den är väldigt god att tugga på.
image183

Som även Runa ville leka med...

image182

image184

Men Leo var lite starkare denna gång, nästa gång blir det kanske din tur Runa?!

image185

image186

Leo testade gåstolen ute

I söndags provade Leo sina nya skor ute på altanen, i sin gåstol. Han verkade tycka det var kul och det fanns mycket att kolla på. Tex fåglar som flög, bilar som körde förbi och en moster (Josse) som försökte locka på honom.

image179

image180


image178

image181

Barnledig dag

Idag vid halv 12 tiden åkte vi och lämnade Leo hos hans farmor och farfar. Dom ville låna honom några timmar så jag och André passade på att gå en stund på stan. André shoppade ett par jeans och två t-shirts. Jag hittade ingenting till mig själv men ett par skor till Leo blev det, så han kan vara ute och gå. Sedan åt vi en god lunch på Tatung, plankstek till mig och filé black & white till André.
Men vad skulle vi hitta på sedan? Klockan var ju bara tre och vi hade bestämt att vi skulle hämta honom vid middagstid. Det blev så att vi åkte hem och skurade altanen, sopade uppfarten och vägen framför huset fri från all sand som blivit dumpat av traktorn i vintras. Då klockan blev halv sex åkte André och hämtade Leo. Han hade haft en mycket trevlig dag tillsammans med farmor och farfar. Varit ute på promenad, busat och myst.
Pussar och kramar blev det när Leo kom hem, klart man saknat honom.

image177

Här är skorna som inhandlades till Leo.

Leos första besök på Torpet

I Fredags åkte jag, Leo, Frida, Seth och Patrick ut till stugan för att hälsa på mamma, pappa och Tilde. Leo spanade in stället så som han brukar göra när han kommer till något nytt ställe. Med stora ögon ser han sig omkring och undrar nog vart han hamnat. Vi fick jättegoda varma mackor som pappa grillade över elden. Tilde hittade en koja intill vedskjulet, kusinerna busade, det var en trevlig dag (som vanligt) i stugan.
Nästa helg ska Leo få åka dit igen då jag och André har tänkt gå på vårmässan, då ska mamma och pappa vara barnvakt en stund.

image173

image174

image175

image176

Valborgsmässoafton

Det var en lugn och härlig kväll igår. Vi bjöd hem Johannes (grannen) på grillat och potatisgratäng. När vi skulle sätta oss till bords kom Anna och Peder förbi. Perfekt tajming, då slapp Leo sitta och titta på när vi åt och istället leka med dom.

Efter maten tog vi en promenad till den stora majbrasan vid logen. Fast den var inte så stor längre då den hade hunnit brinna i ca 2 timmar då.
Johannes och André köpte några lotter var. Priserna som var kvar var en barbieklänning och en frassebox men ingen vinst för dom vart det.

Vi gick en sväng på Moröbacke och sedan tillbaka till kvarterets grillring där några av grannarna satt och grillade korv och pinnbröd. Vi var 11 stycken som satt där under kvällen. Gurli tyckte att vi unga, nyinflyttade ska ta tag i majfirandet så att det blir som det var förr då alla grannarna träffades och umgicks ute till valborgs. Vi barn hade alltid uppträdanden med bla sketcher och sång, Berit ordnade alltid godispåsar till alla barn, det var verkligen roligt så jag hoppas att det blir något liknande nu framöver då det har flyttat in mer barnfamiljer i kvarteret. 

André hämtade gitarren och det blev allsång. Alla möjliga gamla visor spelades och sjöngs. Jag och André gav oss när batterierna i babyvakten tog slut, då var kl vid halv ett. Snörde kläderna i tvättmaskinen och tog en dusch för att få bort den äckliga röklukten. Jag la mig framför tv:n ett tag och André satte sig framför datorn innan vi gick och la oss.

image169

image170

image171

image172


 


Leo provsitter Pers hoj



image167 

image166

RSS 2.0