Påsken

image82

I Torsdagskväll bar det av till Sikån för påskfirande. På vägen dit så svängde vi in till flygplatsen för att säga hej till Macke som kom med flyget från Stockholm, han skulle upp till fjällen med sin familj under påsken. Om vi inte skulle träffa honom då så skulle det inte bli förrän till sommaren och dit är det länge kvar. 

Mackes pappa Harry erbjöd sig att gå och hämta väskan på rullbandet.

Macke: Det är den svarta väskan.
Harry: Har du kvar det lila snöret på handtaget?
Macke:  Jo, och du har tagit rätt väska om den är väldigt lätt...
Efter en stund kom Harry med den svarta väskan. Macke öppnade den och där i låg en tom Haglöfs ryggsäck!!
Inte mycket till packning, men desto mer plats för älgkött på vägen tillbaka till Stockholm.... Man får inte vara dum!

På vägen upp till Sikån stötte vi på några renar som stod ute på vägen, dom syns inte så bra nu när dom nästan är vita som snön, men det gick bra. Vi var dom första som kom till stugan. Vi packade in våra grejer i stugan och Leo spanade in det nya stället.

Sen kom resten av gänget som skulle bo i Sikån över påsk, totalt var vi 24 st som delade på 1 toalett + gäster som kom och hälsade på.

Första natten var inte så rolig. Klockan 1.30 fick André gå in till storstugan för att byta säkring. Vi vaknade av att det var lite kallt och såg att lamporna på elementen inte lös( =säkring gått). Klockan 6.30 blev det min tur att gå in och byta säkring. Men annars så gick det bra, det var den enda natten som säkringar gick. Det var tur att det inte var natten till Måndag det hände då det var -28 grader!

Kylskåpen var fullproppade med god mat och dryck.
Till lunch åt vi bla supergoda varma mackor som vi grillade över öppen eld,tack pappa för lånet av mackjärnen!
Påskmiddan bestod av massa påskrelaterad mat. Påskskinka, ägg (stackars André) , lax, pajer, osv.
På söndagen så var det suring till middag, gott! Det brukar vi alltid äta till påsk.

Vädret kunde gärna fått vara lite bättre, då det var få stunder som solen tittade fram. Så i påsk blev det inte så långa skoterturer och inte så långa stunder ute. Jag och Leo satt mycket i den nya, sköna pulkan och gömde oss för vinden, där inne var det skönt. 

Vi åkte hem på Måndag förmiddag. Svängde in på Frasses och åt lunch. När vi kom hem packade vi ur bilen och
tog en riktig tidig kväll. Leo somnade redan kl. 19 och sov till 06.30, han var helt knäckt. Jag la mig redan kl 20 och André höll ut till kl 21.45.

                       

André & Jörgen          Maja smakar             Leo sover                    Stugan vi                  
fixar TV-antennen         på snön                     i pulkan                         sov i                        


                     

 André kör efter                    Leo, mamma,                Matilda                     En trött pappa                pulkan                                    pappa och                         & Leo                  och en vaken son
                                               farfar i hörnet  

                   

En del av skoter-                Mer folk                          Ludvig kör Maria             Lite snöiga
   gänget                                                                   & Gustav på madrass        blev dom
                                                                                      efter skotern

             

      Renar                             Leos högsta                    En annan del av
                                                 önskan....                     skotergänget

   
image99

På Måndagen när vi for hem så kom det fina vädret...

Babysimmet

Badet idag var inte så omtyckt från början. När jag höll Leo med magen neråt så kom "ledsen munnen" fram. Likadant blev det när jag provade lägga honom på rygg. Så jag fick hålla honom intill mig och gå runt i bassängen ett tag så han fick titta sig omkring, efter en stund så provade jag igen och då gick det rätt bra. Nu har han ätit och ligger och sover ute i vagnen. Man känner själv att man blev trött efter 15 minuter i bassängen så undrar hur trötta såna små blir?

image79

image80

image81

Lördagkväll

Igår kväll var vi hos Per & Stina och såg slut spelsmatch 3:7 mellan AIK och HV71. Matchen var ingen höjdare direkt då AIK förlorade med 1-7. Det är bara att hoppas att det går bättre nästa match.

image78


Vi lagade även middag tillsammans vilket blev väldigt lyckat tycker jag. Kyckling och klyftpotatis, mums! 
Vi såg även finalen i melodifestivalen. Vet inte riktigt om jag tycker att rätt låt vann men det blir nog bra. Men vad har hänt med Charlotte Perrelli egentligen?? Ser ju ut som om hon har ett mansansikte. Hon såg ju bra ut för några år sedan....

Jag och André var sugna på ta en öl och cider eller två under kvällen så vi gick till Per och Stina. När vi sen skulle hem så kändes det väldigt tungt. "Varför tog vi inte bilen för ?, sa André. Vi ringer efter en taxi.."
Men det var rätt lugnt ändå, tur att det inte är så långt att gå.

Nu ligger Leo och sover och vilar ut sig så han är pigg å allert när vi ska fara på första babysimmet idag. Spännande blir det. Anna ska följa med som min hjälpreda eftersom André har fotbollsmatch nu och kan följa med. Nää nu måste jag gå och packa ihop alla grejer och raka min ben.

Hej svejs!

Redo för Påsken

image75

Nu är Leo redo för skoter åkning till påsk, med både solbrillor och hörselkåpor.

Shopping

I eftermiddags så bar det av till stan för att inhandla kläder till Leo.Till påsk åker vi till stugan (eller rättare sagt stugorna) i Sikån där Andrés pappa är uppväxt för att träffa en stor del av Andrés släkt, köra skoter, äta och dricka gott och bara ha det bra. Det är svårt att veta hur mycket man ska klä Leo och med vad?! Vi hittade en fleecejacka och ett par fleecefodrade täckbyxor, så det blir lite lager på lager varianten. Eftersom Leo är så varmlivad så blir det nog bra då man kan klä av han ett lager eller så när (inte om) han blir för varm.

Vi köpte även några bodysar och byxor då vi har måstat lägga bort lite urväxna kläder. Det är ju helt sjukt vad dom växer fort när dom är små så det är tur att det är roligt att köpa kläder till han. Det är inte som när man ska köpa kläder till sig själv. Jag tycker att det är jobbigt eftersom jag oftast inte har tålamod att leta och prova en massa, beror oxå på om jag är på klädshopping humör eller inte. Det bästa vore om man kunde ringa till en affär å säga  vad man behöver å så plockar dom ihop lite kläder åt en, så att det bara var att ta fram kortet å betala och sen skulle det vara klart.  



Jag har även köpt fotoalbum idag så nån dag här framöver så blir det till att sortera alla framkallade kort och sätta in i albumet. Ska bli skönt när det är avklarat.

Tvilling syrran var nyss förbi och lånade en slant eftersom hon glömt börsen hemma idag när hon for till jobbet. Det var lite bensin i tanken så jag hoppas att hon klarar sig till macken. Hon har inte ringt än så det gick nog bra. Hon är nog som jag, jag hatar att köra när det har börjat lysa rött på bensinmätaren.

Babysim

På Lördag ska vi på introduktion för babysim som vi har anmält Leo till. Kursen han ska gå heter "grodyngel" då det är nybörjargruppen. Det var fullt i alla grupper till och med Augusti men om vi var minst 6 stycken som var intresserade så skulle ledaren kunna starta en till grupp. Så gott som alla i våran föräldragrupp var med på det så på Söndag blir första badet. Ska bli spännande och se vad Leo tycker om det. 
Så i veckan måste jag ta mig ner på stan och inhandla badkläder till mig själv, inte lika roligt men men...

image71

Här badar Leo första gången i badkar hemma hos mormor & morfar.

Bilder

Vårt vardagsrum

image70



Köket



Det är lite småfix kvar att göra men snart är det nog färdigt.


Tittut!

image63


Leos dop

image43
Igår var det äntligen dax för Leo att bli döpt. Jag har varit duktig på att skjuta upp telefonsamtalet till kyrkan för att boka tid.
När vi provade dopklänningen på Leo för ett tag sedan och insåg att han inte kunde växa så mycket mer innan den skulle vara för tajt så var det bara att ringa.
Dopet gick jättebra då Leo underhöll sig med att äta på de blåa sidenbanden på klänningen.
Sara och Jonas spelade och sjöng "Det gåtfulla folket", då var tårarna inte långt borta. Den låten lyssnade jag och Leo på mycket när han var i min mage.
Per, som är Fadder till Leo, hällde upp vattnet i dopfunten och tände hans dopljus.



image58
Leo Victor André Stenmark blev hans namn.




En lyckad dag, tack allihopa!

AIK till slutspel!!

Vi var igår och såg AIK-HV71 hos Andrés föräldrar. Matchen började bra när AIK gjorde 1-0  i andra perioden. Men så tog HV ledningen i tredje efter ca 8 minuter, då var ställningen 2-3. Då sa jag till Maggan att hon skulle ta av Leo hans AIK-sockar eftersom dom alltid har förlorat när han har haft dom på sig. Mycket riktigt så vände det. AIK gjorde både 1 och 2 mål innan matchen var slut. Slutresultatet blev alltså 4-3 och en säkrad slut-spelsplats. Jag är bara lite skrockfull...

image42

Sockarna kan få följa med på matcher men inte vara på när AIK spelar.

Milo

Igår när jag och Leo plingade på hos mamma och pappa och öppnade dörren så var där ingen Milo som kom springandes mot dörren med en nalle i munnen och svansen viftandes som han brukar göra.
Tänkte att han kanske var ute men fick sedan syn på hans koppel som låg i korgen i hallen. Mamma berättade att dom tagit honom till veterinären där han fick somna in. Det känns så tomt utan honom, lilla Milo.

image41

Saknar dig så mycket Milo!

Monteringsdag

image39
Idag så tjuvmonterade vi ihop en present som Leo ska få på sitt dop på Lördag, en gåstol. Jag börjar känna av ryggen då han för det mesta vill gå eller snarare sagt springa omkring då man håller han i händerna. Han är jätteduktig och tar stora fina kliv.
Det bästa med gåstolen är den gröna nallen som man kan bita och snurra på men inte alls lika roligt som att "gå själv" då han inte riktigt har uppfattat att man kan ta sig fram med gåstolen också.
Lägg även märke till hans snygga "Stureplansfrilla".

Vi har även monterat ihop hans spjälsäng, så nu får han sova i en lite större säng och mina nallar kanske får ta över den förra sängen, eller vad säger du André!?

RSS 2.0