Leos första skidåkning

I går kväll kom Lotta förbi med ett par skidor och stavar som Leo skulle få ärva. Tyvärr var de lite väl stora för Leo just nu, men de blir nog perfekta om något år. Vi ställde bara skidorna mot väggen i hallen över kvällen och på morgonkvisten upptäckte Leo givetvis dessa.

Leo gick fram till dem och lade ned skidorna på golvet, han hämtade stavarna och undersökte dem.
Carro:- Skulle du vilja åka skidor?
Leo:- Jaa
Carro:- Då får du fråga pappa när han hämtar dig idag på dagis.
Leo:- Ja
(Leo blev nöjd och ställde tillbaka sakerna)

När Leo blev hämtad blev det mellis och lite städning inne som låg på schemat. Men efter det återupptäckte Leo de fina skidorna som stod i hallen.

:- Pappa? Paappaa!
André:- Ja?
Leo:-  de där!! (visar skidorna och stavarna)
A:- Jo, de fick du av Lotta i går när du sov.
Leo lägger ned skidorna, hämtar stavarna, kliver upp på dem och visar till pappas förvåning att han vet hur skidorna ska åka fram och tillbaka genom att glida med fötterna istoppade i bindningarna på klinkersen i hallen.
A:- Vet du hur man gör när man åker skidor? Wow Leo! Skulle du vilja prova åka?
L:- Ja, da ute!
Tyvärr passade inte Leos skor i de alltför stora bindningarna, som tur var hade vi fått tag på ett par skidor ifjol som  låg någonstans i förrådet som var snäppet mindre.
När André justerat bindningarna på de mindre skidorna och bekräftat för Leo att de passade blev han alldeles överlycklig. Han hoppade och dansade runt runt och skrek Ja! Ja!

Leo tyckte det var riktigt roligt att knata runt på skidorna och tog sig runt kvarteret i sakta mak, även en lov till bussvägen hanns med.
Kommentarer
Postat av: Frida

Vad kul med skidor! Nu bara måste jag ragga fram några till Seth också (jag har trott att det är för tidigt...)! Nån på jobbet borde väl ha...Blev det krångligt att hålla reda på både arm- och benröresler på en gång eller var det bara roligare utan stavar? Gulligt är det i alla fall! Heja Leo!

2010-01-26 @ 19:28:44
URL: http://kompisarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0