Fredagkväll

Ligger i soffan och ser på tv. Leo ligger och sover och André är hos Per och spelar tv-spel, antar att klockan blir rätt mycket innan han kommer hem. Men det är rätt skönt att vara själv ett tag.

Imorgon blir det städning här hemma och ev. besök hos mormor då moster är på besök i stan, får se vad vi hinner med.
Sen ska middagen förberedas, vi får middagsfrämmande imorgon kväll, ett kompispar från samma föräldragrupp med deras son kommer hit.
Plankstek står det på menyn till oss vuxna och korv med makaroner till smågrabbarna. Efterrätten blir en överaskning då dom kommer att ta med det, undrar vad det blir för smarrigt...

Nu ska jag passa på att beställa efter lite mera foton att fylla fotoalbumet med, jag brukar passa på då man får 100 gratis bilder.
Sen blir det nog sängen för min del.


Leos lekrum, nytt på väggen

För någon vecka sedan när jag och Leo var lediga så tömde vi hans lekrum. Jag var lite less på hur det såg ut så vi möblerade om lite grann och packade undan de mesta av leksakerna. Tänkte att han behöver inte ha alla leksaker framme utan att man kan byta ut lite då och då istället. Vi skruvade ihop en soffa som jag och André köpt på ikea för nåt år sedan, jag hittade den gamla hemmagjorda tv-bänken som vi hade i lägenheten som jag tänkte kunde vara ett bra bord där Leo kan bygga med klossar och sånt.


Här är allt utburet ur Leos rum.


        
    


 


Så här ser det ut nu, fattas bara den nya gardinen som nog Josse ska sy.Nu har vi även bestämt vart Leo-tavlorna ska vara.


Fina va?!


Vi har även fått upp en tygtavla. Tyget sattes fast på frigolitskivor.


Tisdag

Idag är jag och Leo lediga, detta har vi hunnit med hittills.


Vi bestämde oss för att gå ut och plocka lite kottar och pinnar som vi skulle måla.

Leo är redo för att leta kottar.Det är kul att måla.


Men det var inte bara kottarna och pinnen som blev målade så när vi var klara...


...fick Leo hoppa i badet.


Så här fint blev det, vet inte vad vi ska göra med det men det var kul iallafall.
Leo i sina solglasögon, ser ni något som fattas?


Hej hej

Okej jag vet att det är ett bra tag sedan jag skrev, vet inte riktigt vad jag ska skylla på, det har varit lite fullt upp och så blir jag väldigt fort trött på kvällarna efter att Leo har somnat. Det är inte bara en gång som jag somnat samtidigt som Leo och André har kommit upp på övervåningen och frågat om jag inte ska komma ner och umgås med han ett tag.

Vi har en del bilder i kameran från sommaren som jag har tänkt berätta om men det får bli någon annan dag, nån dag då jag har nån timme över. Rickard, du får nog komma och hjälpa oss med datorn så lovar jag att det ska bloggas oftare och mera.

Men jag kan väl berätta vad vi har gjort i veckan hittills
I måndags jobbade jag, lång dag blev det då jag och chefen kom på att vi skulle stanna kvar efter stängning och försöka få lite mer ordning på lagret, var hemma efter kl 23 nån gång. André var hemma från jobbet då han åkte på feber förra helgen.
Tisdag stannade jag hemma med Leo (VAB). Han var hyfsat snorig och hostade en del, visste inte om han skulle orka med dagis så det blev att vi stannade hemma. Efter att jag och Leo hade sovit 2 (!) timmar efter lunch så gick vi ut för att få lite luft. Jag tog på Leo en huvtröja när vi gick ut men det var ju rätt varm ute. Han gjorde som jag sa då han gick in och lämnade tröjan, men när han kom ut så hade han överdragsbyxorna och vindjackan med sig som han prompt skulle ha på sig. Jag försökte berätta för honom att han inte behövde det idag men han gav sig inte han skulle ha det på sig och jag gav upp, jag hjälpte honom att ta på det. Jag försökte flera gånger att dra ner dragkedjan på jackan men han drog upp den lika fort.
I Onsdags fick vi besök av Hannes och Josse. Vi ringde till mamma och bjöd henne på lunch innan hon skulle åka iväg och träffa bovärden och besikta mormors gamla lägenhet. När kusinerna sov så passade vi på att baka morotskaka så nu finns det lite kakor i frysen. Efter att dom vaknat så åkte vi till Maxi och handlade.

Idag var jag och Leo på BVC för vägning och mätning, bara för att jag och André var så nyfikna. Senast Leo var på BVC var just efter att han fyllt 1 år, alltså snart ett år sedan! Han följer sina kurvor galant fortfarande. Eller längden vet jag inte då han vägrade att ställa sig mot väggen så vi kunde mäta han, han vägrade också att ställa sig på vågen så jag fick ställa mig med Leo i famnen (usch inte kul att veta sin egna vikt!). Han väger nu 12.6 kg och bör vara 86 cm lång. Gun sa att man brukar säga att barn ska öka 3 kg i vikt mellan 1- och 2- års ålder vilket innebär att Leo har 1 månad på sig att gå upp 2 hg, fast så viktigt är det inte. Efter BVC besöket så gick vi och hälsade på Anna och Peder en stund.

Då André slutade för dagen kl 13.30 så tänkte vi göra någon utflykt, den utflykten blev på soptippen. Jag kom på att det skulle vara bra om vi kunde tömma cykelskjulet så det bara är att rivas när vi får tid innan snön kommer.  


Någon som behöver ett cykelskjul så är det bara att komma och hämta det.


Leo hittade sin bob, tror nog att han längtar tills snön kommer.


      Mycket skrot var det, fyllde släpen + 3 sopsäckar i bilen.
          Granntjejen håller koll på André så han gör rätt.
             Ja just det, vi har ju bytt bil i sommar också.

Vi hade tur som hann innanför grindarna på tippen innan dom stängde, vi var nog där 1 minut innan dom stängde. Nu är det gjort så det känns skönt. Nu har vi bara ett problem, vart ska vi rymma det som har förvarats i cykelskjulet nu?!!

 

 

 


RSS 2.0