Besök hos farfar

Jag och Leo följde mamma och pappa till farfar ikväll. Han har en ny lägenhet, en mysig tvåa på fjärde våningen som vi kollade in. Klippmaskinen var också med så farfars långa hår blev kort igen.

image38

Här har Leo och farfar lite dragkamp.

Onsdag...

Leo ligger och sover så jag passar på att blogga lite.


Hittills idag så har det inte hänt så mycket, vi hade tänkt ta en promenad  tillsammans med Fatto och Zara men eftersom vädret inte är så kul så bestämmde vi oss för att ta det nån annan dag istället. 

Igår kom jag på att jag skulle prova ett par av mina gamla jeans igen. Eftersom jag inte fick på mig dom för nån vecka sen så var jag inställd på att jag inte nu heller skulle kunna ha dom. Men tro det eller ej så gick det!! Så skönt!

I söndags natt beställde jag framkallning på kort, hittade ett erbjudande på Internet där man fick 100 bilder gratis och igår så låg dom i brevlådan. Nu måste jag bara ta och köpa några fotoalbum så jag får ordning på korten. Vi har en hel bunt med kort som ligger och väntar på att sättas in i album. Här är några kort som framkallatsVi har även införskaffat ett nytt tvättställ till toaletten på övervåningen som ska göras om någon gång under
året(?). Ett nytt 70-tals tvättställ som André har fyndat i Kåge. Visst är det coolt?!

 

Ensam hemma

Jag skickade iväg sambon och sonen till farmor och farfar ikväll, kände att det skulle vara skönt att vara själv en stund och bara ta det lungt. André hade ingenting emot det eftersom AIK har match mot Djurgården ikväll så då får han se den. Leo tycker också att hockey är kul att titta på så det blev nog bra.

Jag har hunnit montera ihop en stol som vi ska ha i köket,
 och så tänkte jag att jag skulle montera ihop skåpet som vi ska ha på toan men det gick inte så bra så det får André hjälpa mig med sen. Jag har även hunnit med att tvätta 2 maskiner smutstvätt. Så lite grann har jag fått undan.
Imorgon är det Fredag igen, vad skönt. Om det är bra väder så blir det nog en promenad med Anna och sen kanske en fika efter det?


Mera mat

Igår provad vi ge Leo banangröt och mangopuré, vilket inte var lika uppskattat som potatis. Mangon såg ut att vara sur och av gröten blev det också en massa grimaser. Det blir nog potatis till middag för Leo ikväll.
 Just nu ligger Leo ute och sover i vagnen.  
Kl 13 ska vi träffa dom andra från våran föräldragrupp  och umgås ett tag. Det ska bli kul. Idag ska vi vara hos våran granne och nästa vecka blir det hos någon annan. Kanske hos oss?


image28  

Ikea leveransen

Igår vid 10.30 så ringde det en snubbe från bussstationen och frågade om han kunde komma med några paket från Ikea.
-Jo sa jag , jag är hemma hela dagen.
-Ja men då kommer jag om en stund.

Han kom en halvtimme efter det och började lasta av vagnarna från bussen. Jag började bära in lite grejer och sen så säger han:
- Ja nu har du ju att göra hela dagen, när tror du att du är klar?
Va, tänkte jag. Ska inte han hjälpa mig att bära in???

-Jag har lunchrast nu,men är du klar om en timme tror du så jag kan hämta vagnarna?
-Ja det kanske jag är, sa jag.

Å så for han iväg. Och där stod jag med 3 vagnar med paket och undrade hur jag skulle lyckas bära in allt själv.
Jag ringde till Per och hörde om han kunde komma förbi och hjälpa till och som tur var så kunde både Per och Stina komma. Tack för hjälpen!!

 Här är en del av paketen.

Leo smakar potatis

Det gick jättebra när vi gav Leo sin första smakportion potatis. Han visade även att han kunde äta själv då han tog av André skeden och stoppade den i munnen, han vet hur man ska göra.


Nu äntligen...

Har funderat länge om jag skulle skaffa mig en blogg och nu äntligen är det gjort, det ska bli kul att blogga. Jag antar att det kommer att skrivas mest om min son Leo.

Idag blir Leo 4 månader, tänk att tiden går så fort. Ikväll så ska han få smaka potatis hos Farmor och Farfar sin. Vi ska dit på middag och sedan se hockeyn (Färjestad-AIK). Undrar vad han kommer att tycka om det?
Skriver och berättar mer om det senare.

I Lördags var vi på Ikea hela dagen, Leos första Ikea resa. Jag pratade med Per för en stund sedan och då sa han att Leo har gjort lika många Ikea resor som han har gjort... och Per är 26 år äldre än Leo.....

Vi väckte honom kl 7.00 och gav han mat så han skulle klara sig tills vi kom fram till Haparanda (han sover annars till kl 9.00 i vanliga fall).

 

Sen tog det inte så lång stund innan han somnade i bilen och sov sedan hela vägen upp. Han vaknade när vi svängde in på parkeringen utanför Ikea.

Utanför Ikea mötte vi upp Fatto, Kristoffer och deras dotter Zara (Leos tjej).

 Det vart en del handlat också, bla. garderober och skjutdörrar till vårat sovrum som ska börja byggas på under Mars månad hoppas jag. Bokhyllor till hallen på övervåningen köpte vi också med vitrindörrar till, så André har någonstans att förvara sina böcker i.

 


Smågrejerna som inhandlades lastade vi in i bilen och resten skickade vi med bussgods för att slippa dra släp. Dom grejerna kommer imorgon.

Det gick ganska så bra för Leo, han blev  lite less på eftermiddagen då vi fick bära honom ibland istället för att ha han i vagnen.
Han sov några korta stunder under dagen men mest var han vaken.Vi var sist ut från Ikea. När vi hade packat in allt i bilen så var kl. ca 20.00 så jag förstår Leo om han var less.
Han somnade innan vi hann lämna parkeringen och sov hela vägen hem.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0