Renovering

Igår efter att Leo hade somnat (23.30 var klockan då) så gick jag och André upp för att börja tapetsera i klädkammaren. När klockan var 02.30 gav vi oss och gick och la oss. I afton har vi tapetserat klart, här kommer lite bilder.


                                   Så här såg det ut innan vi började


                                         André mönsterpassar


                                        Så här blev det


                                              Andra sidan


Välkommen hem Saik!

I Torsdags så åkte mamma och pappa och hämtade deras valp Saik. Innan dom åkte hem så kom dom förbi oss så vi fick träffa honom igen. Han är ju hur söt som helst!






Andra beachbesöket för i sommar

I Torsdags så följde vi Macke, Josse och Rikard till Vitsjön för att sola och bada. Det blev inte så mycket solande, iallafall inte för mig då jag mest satt med huvtröjan på mig. Det var inte varm när solen försvann bakom alla moln så då var jag inte heller så badsugen. Leo däremot skulle nog lätt kunna slänga sig i det 19-gradiga vattnet. Josse gick med honom så han fick blöta fötterna och blev inte glad när hon skulle ta honom därifrån, han ville verkligen ta sig ett dopp men fick nöja sig med hans lilla pool hemma senare, i något varmare vatten.



        

Besök i Kroksjön

I Onsdags åkte vi ut till Kroksjön och hälsade på Per och Stina i stugan. Där var även Pers mamma och bror på besök och senare kom även Kristofer. Vi hade en trevlig dag tillsammans, Leo hade nästan inte tid att sova då det var ett nytt ställe att spana in och nya grejer att prova.


                                  Leo testar gungan


                                    Fadder Per och Leo


                        Leo visar hur hundar gör med leksaker


                    Till middag blev det så klart grillat

Renovering...


                                   André och Per lägger golv


                                 Leo ville också hjälpa till


                             Undrar vad Leo funderar på?


                                Golvet är nu färdiglagt


Leo i bilen






Nu kör vi

Vi har nu bytt ut vår lite trasiga nätverkskabel så nu kan jag blogga igen. Visst har internet fungerat för oss men det har inte varit snabbt, det har varit värre än ett modem i tröghet så jag har inte ens försökt blogga.

Förra helgen åkte vi till Avaberg, för att vara med på den årliga Avabeachfesten. Vid 15-tiden började beachvollyturneringen, vädret var blandat så matcherna spelades mellan regnskurarna. Sedan blev det fest med liveband och mingel. En mycket trevlig dag och kväll var det!


              

På lördagen var det Örnvingens 75-års jubileum som stod på programmet. Dagen började med fotbollsmatcher mellan bla. dom äldre (gubbarna som spelade för Örnvingen för x antal år sedan) och dagens  A-lag. Det var även 5-kamp, musikunderhållning mm. Vädret var för det mesta bra men det kom även skurar under Lördagen.



              Gunnar försöker lära Leo att blåsa i visselpipan

  

När aktiviteterna var slut på idrottsplatsen så åkte vi tillbaka till stugan för att byta om, sen var det dags för middag och underhållning på skolan i Kalvträsk. Det var 170 stycken anmälda till kvällen, som tur var (?!) kom det "bara" 150 stycken. Vet inte hur alla skulle ha rymts annars i den lilla gympasalen där festligheterna ägde rum. Mat, revy och dans bjöds det på under kvällen. Jag, André och Leo tackade för oss när dansen började och körde hemåt till stan.

     


                          Staffan och Leo hämtar lite frisk luft


Nu är det tapetserat!!

I Onsdags när vi satt i bilen på väg till Ikea så ringde dom från tapetaffären, tapeterna hade äntligen kommit och nu var det även rätt färg. Så igår åkte vi och hämtade dom. Maggan, Gunnar, André och Josse hjälptes åt att sätta upp dom. Här kommer lite bilder:









Vi är mycket nöjda över resultatet. Nästa projekt blir att lägga golvet.

Fortsättning följer...

Ikearesan

Klockan 6.40 blev vi upphämtade av Kristoffer och Fatto för att börja vår resa mot Sundsvall och Ikea. Resan gick bra och när vi kom fram så var vi så hungriga så vi började att äta lunch på Ikeas restaurang. Med ny energi så var det sedan bara att börja shoppingen. Vi hade en liten lista på saker vi skulle handla. Kristoffer och Fattos lista var väldigt lång, där var det en grej uppskriven, en mat barnstol. Vi skrattade åt det och undrade om det verkligen skulle vara ekonomiskt försvarsbart att åka till Sundsvall för att köpa en barnstol som kostar 99 kr. Men som vanligt när man är på Ikea så brukar det bli lite mer handlat än vad som var tänkt. Det slutade med att dom fyllde halva bagageutrymmet. 

Vi handlade bland annat detta:

                                    

Vi hann även besöka Birsta köpcentra, där det inhandlades lite kläder och middag innan vi började resan hemåt. Vi var hemma strax efter kl 23. Leo var ju hos Farmor och Farfar och vi hade bestämt att om Leo skulle vakna efter att vi hade kommit hem så skulle dom ringa så skulle vi hämta honom annars så skulle han sova där en natt till. Vi hoppades att telefonen skulle ringa då vi saknade honom så mycket. Klockan 00.30 ringde det och Leo var vaken, ville inte somna om vilket farmor och farfar ville så vi satte oss i bilen och hämtade hem honom. När vi kom hem så somnade han direkt i våran säng mellan oss. Han vaknade 6.30 så jag steg upp med honom då, lagom pigg. Jag sa till André att imorgonbitti så är det din tur att stiga upp med Leo. Men i morse vaknade han inte förrän kl 7.45 så André fick ju sovmorgon han.
Det hade gått bra att sköta Leo, dom hade varit till lekparken och busat och lekt. Gunnar sa att Leo hade pratat så mycket att dom nästan hade skavsår i öronen. Han har börjat prata ganska mycket nu vilket är kul att höra. Han pratar inte bara med små bokstäver utan även med lite större.



Vi hann även förbi Biltema och köpte en elmotorcykel till Leo som han ska få av Per då han fyller år. Leo hittade lådan igårmorse och undrade nog var det var för något.  

Tapeterna...

...kom inte idag heller! Dom ringde idag från tapetaffären och frågade om vi var intresserade av tapeterna.
- Jo, bara dom inte är lila, sa André.
Jag trodde att tapeterna äntligen hade kommit men hon meddelade bara att dom var tydligen tvungna att beställa om våra tapeter eftersom det blivit nåt galet med beställningen. Så nu ska dom komma på Torsdag istället och då hoppas jag verkligen att dom kommer annars vet jag inte vad. 

Leo är kryare idag. Vi var till vårdcentralen imorse så dom fick kolla honom i halsen men hon kunde inte se någon infektion och han verkade inte heller vara svullen sa hon.
Det har gått lite bättre för honom att äta och dricka idag så det är ju skönt. Vilket har resulterat i att han kissar lite mera nu också. Munnen håller han fortfarande mest stängd och lämnar lite blöta pölar här och där då han öppnar munnen.

Imorgon drar vi till Ikea i Sundsvall med Fatto och Kristoffer, barnen får stanna hemma denna gång. Så inatt ska Leo sova hos farmor och farfar då vi åker vid 6- tiden imorgonbitti.


Renoveringen

Idag har vi inte jobbat något på övervåningen då Leo är sjuk och tapeterna inte kom idag heller. Jag hoppas verkligen att dom kommer imorgon istället

Sjuklingen Leo



Febern har så gott som lagt sig, men han verkar ha rätt så ont i halsen. Hela dagen har Leo haft munnen stängd och så fort han gapar så rinner det ut saliv som samlats i munnen som han inte vill svälja då det som sagt verkar göra ont. Vi har provat ge honom mat idag men utan några större framsteg, han har knappt druckit vatten som han annars brukar vara duktig med. Vi har gett honom glass, både piggelin och äkta vanilj gräddglass som han i vanliga fall också tycker om men det har inte heller varit så intressant.
Hoppas han är bättre imorgon.

Renoveringen fortsätter...


   Här är det uppsågat ett hål i väggen i Leos rum....


                             ...där det nu är infällt en garderob.

                  Skjutdörrarna i våran garderob är på plats




Inga tapeter uppsatta i vårt sovrum ännu då det kom fel tapeter i Fredags. Det kom lila istället för bruna, så vi hoppas att dom kommer idag istället.





Nu är alla lådor och saker flyttade in till datarummet. André och Gunnar
         tömde Leos rum så det är börjat lite smått  med hans rum också.

Leo är sjuk igen

Igår kväll fick Leo feber, tempen låg på 38,8. Inatt har han sovit oroligt och haft en massa ljud för sig. Imorse ville han inte ha varken välling eller vatten,  som annars inte brukar vara något problem att få i honom. André såg att när han sväljer så gör han grimaser och så gråter han. Så han har nog ont i halsen stackarn. Jag ringde till vårdcentralen imorse men vi skulle avvakta och se vad som händer sa hon som jag pratade med. Om vi inte får i honom någon vätska alls och Leo börjar bli jättehängig så ska vi kontakta dom igen. Alltså det vanliga svaret man får från sjukvården, avvakta och se.

Nu har han just vaknat igen efter att ha fått sovit ute i vagnen. Vi får väl se om vi får i honom något nu.

En härlig dag...

Lördagen började med ett besök i Boviken. Jag, Leo, Fatto och Zarah åkte dit för att se när bla. André spelade beachfotboll. Vi hade det skönt i solen medans andra spelade fotboll. 


                             Leo och Zarah leker på filten

        

På kvällen blev jag och Leo bjudna till Anna och Peder på middag då André for iväg på lagfest. Grillat och potatisgratäng bjöds det på, inte illa! Efter maten åkte vi ut till Bergsbyn och till glasskiosken tillsammans med Fatto, Zarah och Kristoffer. Jag nöjde mig med kulglass då vi var där även i Fredags med Josse och Rikard. Mjukglassarna är ju gigantiska, man orkar ju inte äta upp hela då är det normalare storlek på kulglassen.
   

 Leo och Zarah tittar på medans vi äter glass, dom fick även smaka.

Efter glassen åkte vi tillbaka till Anna och Peder och gick till en av lekparkerna som ligger bredvid dom.


                                             Här gungas det



                                              Mer gungande


                        Leo och Peder kollade in tunneln

Efter besöket i lekparken åkte Zarah med familj hem då Zarah skulle hem och sova. Vi gick tillbaka till Anna och Peder och drack kaffe och åt jordgubbar med grädde. Nu var man hyfsat mätt i magen kan jag säga.
När jag och Leo var på väg hemåt så ringde jag till mamma och pappa och frågade om vi skulle få komma ut och sova i stugan. Och visst fick vi det så vi åkte först hem och packade lite grejer och sedan körde vi ut till stugan. Som vanligt så sov Leo gott där ute. Han somnade vid 23-tiden då vi kom dit och vaknade 6.30. Då lekte han med mormor i en timme och sedan sov han igen en stund.
Till lunch fick han makaroner och bullens varmkorv, vilket Leo verkade gilla. Leo fick en egen tallrik så han fick plocka och äta själv, mormor hade också en tallrik som hon matade honom från. Saik eller Tilde skulle ha varit där och städat efter Leo då det hamnade en del på golvet.
Efter Leos lunchsovstund åkte vi hem. Då var André, Maggan och Gunnar igång med renoveringen på övervåningen, bilder kommer.


Leo på väg till soprummet




                          Leo på väg till soprummet för att kasta sopor

Renoveringen fortsätter...

Nu har vi börjat med renoveringen på övervåningen. Där kommer vi att ha våra sovrum och det kommer även att bli ett datarum. Synd bara att vi glömde bort att ta kort på hur det såg ut innan vi började men det är inte så mycket att göra åt det nu.



Här har väggen ut till tredjevinden rivits för att bredda vår blivande 
                                                  walking closet.


                                              Tapeten uppsatt


Golvet blev lagt i garderoben idag, valnöt valde vi. Samma golv blir det i
                                     vårt sovrum och i hallen.


                                    Första garderobstommen på plats


Den här bilden är tagen från datarummet som ska bli in till Leos blivande rum.



     Nu är det hålet igensatt och Leo har fått en dörr från hallen istället.



           Så här ser det ut i Leos rum just nu, usch vad grejer man har.




Ingången till vårt sovrum, in till vänster blir garderoben och in till höger själva sovrummet.

Imorgon kommer tapeterna till vårt sovrum som vi har beställt. Så det blir nog till att tapetsera och ev. fortsätta lägga golv sedan. Eller så gör vi kanske klart garderoben först, vi får se vad som händer. 

Fortsättning följer....


                      

Vigsel i St: Örjans kyrka

Idag har vi varit på vigsel. Det var Pär och Mikaela som gifte sig, kompisar till André. När dom båda hade sagt ja och prästen bad om ringarna så ropade dom på deras hund. Dom hade knytt fast ringarna i halsbandet på hunden som då kom springandes fram till dom, det var roligt att se och alla skrattade lite tyst. 
 







Vi hade funderat på att lämna Leo till mamma och pappa men bestämde att vi skulle ta med honom och hoppades att han skulle sköta sig snyggt i kyrkan. Och det gjorde han också, det fanns mycket att titta på och halsbandet som jag hade på mig var också kul.

   

Kalas för mormor

I Fredags så fyllde även mormor år och i Lördags hade vi kalas för henne hemma hos oss. 


                                    Leo och gammelmormor


                            Mormor med sina två tomtenissar


      Jon håller i spegeln så Seth ser hur söt han är i sin nya mössa


                             Elin och hennes farbror Jon



                                     Alla barn + mormor samlade
                                       

                                      Mormor öppnar paket

       

Vi hann även med lite Guitar Hero...






Räksmörgås

Vi tog en biltur ut till Stackgrönnan i Fredags tillsammans med Linda och Johannes och åt varsin räksmörgås, otroligt god! Synd att det blåste och var lite kallt men det bidrog kanske till att det var lagomt med besökare när vi var där.





       
Leo fick även prova hoppborgen som dom har där, men han kollade mest på dom andra barnen när dom hoppade omkring där inne.

Grattis Zarah!

I Fredags så fyllde Leos tjej Zarah ett år och vi var bjudna på hennes kalas. Det bjöds på både pizza och jordgubbstårta. 


                                             Födelsedagsbarnet


       
Klart Leo och Zarah              Leo provar Zarahs
ville sitte bredvid                      gunghäst
    varandra


        
Lovisa spelade       Det är roligt                   Liam var också
en truddelutt på         nästan                       med på kalaset
     sitt  nya                   jämnt...
    munspel             

På vägen hem från kalaset blev Leo lite trött....






Besök i Petikträsk

Idag åkte vi till Petikträsk (till mormors hus) vi syskon, smågrabbarna (Leo och Seth) och André. Jörgen, Anna och lilla Elin har åkt dit för att bo där några dagar. Dom bjöd på mat, grillat, färsk potatis och en massa goda tillbehör stod på menyn, riktigt gott var det. Sedan rabarberpaj, nougatkakor och kokkaffe, det var inte dåligt det heller!

                       
Eftersom det regnade fick          Crille och Leo               Seths mat ser                   
   vi grilla på bron                    provar tramp-                  inte så god ut...      
                                                         orgeln. 

        
   Leo med fotbollen.

 
Efter att vi hade ätit så gick vi ner en våning, till affären för att kolla in alla saker som finns kvar bla efter det att mormor och morfar hade affär och post. Vi hittade en bild på hur det såg ut då...



Och så här ser det ut idag.....






Så här ser det ut där nu, där affären var (skulle vara kul om det fanns någon bild på hur det såg ut då):





Här är lite bilder från magasinet:



            Seth kunde inte vara still så Josse satte han i en korg
                                    medans vi kollade runt.
                              

                              Men där i var han inte så länge....


                   ...så då fick han sitta på Josses axlar istället.         


                              Undrar vad Seth ser här, ett spöke??

Här är en del saker som vi hittade, gamla plåtburkar, leksaker, inredning...

         

      
    
    

  
Vi hittade även klossarna som vi lekte med när vi var små, nu fick smågrabbarna (och Jörgen) leka med dom.







                                
Kommer ni ihåg "Fem myror är fler än fyra elefanter"?
                                  
 En bil ska bort, vilken tror du och varför?







Leo har invigt sin pool

I måndags blåste vi upp Leos pool så han fick bada ute på altanen, så här såg det ut.








Mamma och pappas valp....

I Söndags följde jag, Leo och Crille mamma och pappa då dom skulle åka och kolla på valparna igen. Då vi kom låg alla 10 valpar och sov ute på gräset, dom är verkligen söta.
 



Pappas favorit vaknade direkt och sprang fram och hälsade på oss. Ikväll har mamma och pappa tingat denna valp, visst är han söt?!

Lite mer bilder på de andra valparna:

                   


Efter valpbesöket åkte vi till Frida, Patrick, Seth och Tilde. Där var även Josse på besök och senare kom även kusin Jörgen, hans sambo Anna, deras dotter Elin och moster Anita. Dom gick husesyn och sedan blev det fika.

   

Dom har även varit och hälsat på hemma hos oss och sett hur vi bor.



                     Här sitter moster Anita och tremeningarna och myser.

RSS 2.0