En paus i packandet

Leo ligger och sover. Jag och André har börjat packa det som ska med på semestertrippen men nu behövde vi en godispaus tyckte vi. Allt kan vi inte packa ikväll heller då en del kläder hänger på tork än, hoppas det bara hinner torka tills imorgon men det är nog lugnt 

 Varför packar man jämt resväskan proppfull så man knappt kan stänga den, och när man kommer hem så har man andvänt typ hälften (om ens det) av det som man tryckte ner i väskan? Jag tror nog att när jag tycker jag har packat klart så ska jag ta bort hälften av kläderna. Det finns ju tvättmaskin och affärer där i Skåne också om det skulle bli för lite. 

Nu ska jag packa lite till och sen gå och lägga mig. Är lite nervös över flygresorna imorgon, undrar vad Leo ska tycka om det?  


Nimbys lekland

I Tisdags åkte vi till Piteå och Nimbys lekland. Det var hur kul som helst, det tyckte både jag och André och Leo (antar vi).

Vi började att äta lunch när vi kom fram för att ladda för nån timmes lek, hamburgertallrik blev det för alla 3.

 

Sedan gick vi in till självaste leklandet. Vi började i det lilla leklandet som var anpassat för barn 1-4 år. Där fanns det klossar som Leo byggde med ett bra tag. Fanns även rutschkanor som han gillade att åka i.

     

Sen gick vi vidare till den större avdelningen.

     

     

     

När vi hade lekt klart så gick vi ner till stranden så André och Leo fick känna på vattnet lite grann, det blåste rätt mycket så det blev inget badande.

                                                                    


Kvällen avslutades med ett bad hemma i poolen tillsammans med granntjejen.


Äntligen semester!!!

Så skönt det känns med semester. Jag jobbade sista dagen igår (nja inte riktigt, tog med mig lite jobb hem igår kväll som jag kände att jag var tvungen att göra innan jag kunde slappna av och njuta av 4 veckors semester. Var in på jobbet idag och slutförde uppgifterna). Så nu känns det verkligen skönt.  
Igår kväll när jag kom hem från arbetspasset  så hade vi besök av Markus, hans syster Sara och hennes sambo Jonas. Macke och Jonas satt med var sin gitarr och spelade och sjöng, ja även Sara och André sjöng oxå.
 - Det är inte alla som blir mottagna av en trubadur när man kommer hem, sa dom. Och det är väl sant, trevligt var det tack för det!

Egentligen skulle jag jobba även nu på Lördag och Söndag men jag tog tjänstledigt då för imorgon efter lunch åker vi till Avaberg (långt ut i skogen) på avabeach. En kompis anordnar den årliga volleybollsturnringen som börjar mitt på dagen. Efter det så blir det grillning, trubadur, mingel, kanske ett bad?, stor fest iallafall. Det brukar vara just under 100 personer som kommer dit. Folk drar med sig husvagnar, tält, en del får plats att sova i någon av stugorna som finns på stugtomten. Efter att vi har ätit middag kommer vi att köra Leo till Sikån till farmor och farfar för att själva få skjuts tillbaka till festen. Då är nog Leo rätt så trött kan jag tänka mig, det finns stora ytor att springa på och det brukar vara en massa barn där fram till kvällen så då får han åka till stugan och sova med farmor och farfar och vi kan slappna av. 
Mer info kommer senare.

Sen på Söndag när vi vaknat är det bara att åka hem från skogen och börja packa för på Måndag flyger vi ner till Skåne för att hälsa på släkten. Det ska bli så roligt att åka dit då det var ett par år sedan jag var där sist. Vi hade först tänkt bila ner men då kom André på att Leo nog inte skulle uppskatta att åka bil ca 160 mil enkel väg så då bokade vi flygbiljetter och hyrbil istället. Vi hade tur som fick tag i en bilstol åt Leo också, vet inte hur vi skulle gjort annars. Det kändes lite jobbigt att ta med våran egen dit ner. Undrar hur barnvagnen kommer att må efter flygresorna, är lite orolig då vi får in rätt mycket flygskadade vagnar på jobbet. Lastpersonalen verkar inte var såå försiktiga med barnvagnar när dom lastas in i flygplanen. Om det skulle hända något så står ju SAS för reparationerna så det är ju lugnt men ändå. Vi kanske får en ny vagn?!

 Iafton bjöd vi Frida, Patrick och Seth på middag, ja även Tilde fick en liten portion. Kyckling och ris och glasstårta och kaffe till efterrätt blev det. Tack för trevligt middagssällskap!


Lite av vad som hänt sen sist...

Jag och Leo besökte Stina och Per i Kroksjön. Korvgrillning, båttur, Stina fick några småfiskar som Leo spanade in. Leo fick hjälpa Per att gasa och styra båten. Mysig kväll ute i krokis!

         

   

Jag och André har även varit på bröllop, Leo fick sova över hos Farmor och Farfar. Bröllopet var i Ursvikens kyrka, liten och söt kyrka. Festen efteråt var bokad på Rotan i Ske-hamn.

        
      Leo packar                          Brudparet                           "det vackraste"


     
 Dom sa ja till varandra         På väg till festen                Tårtdags
                       
Under kvällen var det olika lekar och uppträdanden, en trevlig kväll och skönt med sovmorgon dagen efter.

Vi har även varit på föräldraträff i lekparken vid Alhemsskolan. Kul att träffa alla barn och föräldrar igen. En del väntar sina andra barn nu också. 

     

     
Det har även varit avslutning på Leos dagis där barnen gick en parad. Leo var i kattgruppen men han ville inte bli målad i ansiktet så han fick bära på en handdockekatt istället. Dom var så söta så. Leo var först i ledet.

     


Leo tvättar fönstret

    

Personalfest har jag även hunnit med

   


Jag och Leo tittar på filmer på videokameran som slutade med bus...

     

     Mer uppdatering kommer vid senare tillfälle. Snart kommer kusin Jörgen hans sambo Anna och deras dotter Elin. Dom ska knoppa hos oss, så det blir dom som inviger vårat gästrum.

"Bara" 2 veckor kvar till semester nu.

RSS 2.0