Besök på vårdcentralen

Igår morse när Leo vaknade och klev ner från våran säng så kunde han inte stödja sig på vänster ben. Han satte sig ner på golvet direkt och gnydde lite. Han ställde sig upp igen men satte sig ner lika snabbt igen, började gråta och kröp  istället.
Stackars bubben kunde inte gå.

Jag pratade med mamma och vi kom fram till att jag skulle pröva massera benet och kanske sätta han i badkaret en stund, ifall han hade sovit på något konstigt vis eller så. 
Men det blev inte bättre, han fortsatte att krypa, prövade resa sig upp med stöd av bordet eller något annat men så fort han satte ner vänsterbenet så satte han sig ner igen. 

När André kom hem från jobbet så bestämde vi oss för att åka till vårdcentralen så dom fick kolla på honom.  
Vi fick först träffa en sköterska som sedan skickade oss vidare till doktorn. 

Doktorn sa nästan direkt att Leo har en förkylning i höften vilket gör (i hans fall) att han inte vill stödja på vänster ben. Detta kommer att hålla i sig i 7-10 dagar och troligtvis kommer han att få ondare/bli ömmare innan det vänder och blir bra igen sa hon. Det vi kan göra får att hjälpa Leo är att ge honom alvedon om vi märker att det blir ont för honom.
Efter besöket hos doktorn vart vi skickade till labbet för blodprovstagning, ett sånt där ont stick i fingret. Men Leo satt helt stilla och sa inte ett pip,  sedan skulle vi tillbaka till doktorn för att få svar på blodprovet. Värdena var bra och vi fick en ny tid på Torsdag då han ska tillbaka på återbesök, nytt blodprov och besök hos doktorn.
Leo var lite ledsen/arg igår för att han inte kunde gå eller springa som vanligt och man fick bära honom en hel del. Han kom krypandes till en och ville upp och så pekade och försökte han berätta vart han ville man skulle gå. 

Idag på förmiddagen så fortsatte han att krypa för det mesta, gick några enstaka steg bara. Och när han gick så haltade han. Efter att han hade ätit lunch och sovit så åkte vi till Stigs och fikade, jag, André och Leo. Efter det så åkte vi till mitt jobb och Leo fick bla en rutschkana med sig hem. Han blev hur glad som helst för denna så efter att André hade monterat ihop den så var det full fart på Leo igen. Nu sprang han (haltandes) till stegen, klättrade upp, åkte ner, sprang igen till stegen åkte ner igen och så fortsatte han ett bra tag. Det var som om han hade glömt bort att han hade ont i benet. Hur kul som helst att se men jag började bli lite orolig för hur ont han kommer att få inatt av allt springande. Vi gav honom alvedon innan han somnade nu ikväll så vi får väl se hur det går.


Leo älskar att åka rutschkana, syns det?!

Kommentarer
Postat av: Soffan

Hoppas det blir bättre i höften...tydligen kan man ha förkylning överallt nuförtiden?

Han verkar älska rutchkanan sötnosen!

Hälsa från tant sofie

2009-01-07 @ 16:33:43
URL: http://zoffis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0